Прашања и одговори
 • 1.Дали е вистина дека вашиот порамнувач е невидлив?

  Порамнувачот VinciSmile е направен од проѕирни биомедицински полимерни материјали.Тоа е практично невидливо,
  а луѓето можеби нема ни да забележат дека го носите.

 • 2.Колку време е потребно за да се поправат моите заби?

  Всушност, нема толку голема разлика помеѓу фиксниот апарат и чистиот порамнувач во третирањето
  време.Тоа зависи од вашата лична состојба и треба да го прашате вашиот клиничар за одредено време.Во
  некои тешки случаи, времето на лекување може да биде 1-2 години, со исклучок на времето кога го носите
  држач.

 • 3. Дали ве боли кога ги носите вашите порамнувачи?

  Ќе чувствувате умерени болки во првите 2-3 дена откако ќе ставите нов сет на порамнувач, кој е
  сосема нормално, и тоа покажува дека порамнувачите вршат ортодонтска сила на вашите заби.Болката
  постепено ќе исчезне во следните денови.

 • 4.Дали мојот изговор е под влијание на носењето на вашите порамнувачи?

  Веројатно да, но само 1-3 дена на почетокот.Вашиот изговор постепено ќе се врати во нормала како
  ќе се прилагодите на порамнувачите во устата.

 • 5. Дали има нешто за што треба особено да се грижам?

  Можете да ги отстраните порамнувачите во некои посебни прилики, но мора да бидете сигурни дека ги носите
  вашите порамнувачи не помалку од 22 часа на ден.Препорачуваме да не пиете пијалоци со порамнување
  за да избегнете кариес и дамки.Нема ладна или топла вода, исто така, за да се спречи деформација.

Сакате да дознаете повеќе

×
×
×
×
Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја