Llojet e rasteve VinciSmile

  • Shfaq malokluzion nën kafshimin
  • Shfaq malokluzionin openbite
  • Tregoni malokluzion të thellë mbi kafshimin
  • Trego malokluzionin e dhëmbëve të mbushur me njerëz
  • Trego malokluzionin e dhëmbëve të ndarë
  • Trego malokluzionin e protrusionit
Tregoni malokluzion nën kafshim me një nofull

Çfarë është Underbite?

Underbite i referohet dhëmbëve mandibular që dalin dhe tejkalojnë dhëmbët e sipërm të përparmë.

Si ndikon?

Ky fenomen në përgjithësi shkaktohet nga moszhvillimi i nofullës, mbi zhvillimin e mandibulës ose të dyja.Përveç kësaj, mund të shkaktohet edhe nga humbja e dhëmbëve nofulla.Nën pickimi mund të ndikojë në funksionin normal të dhëmbëve prerës ose të dhëmballëve, duke rezultuar në konsumim të dhëmbëve dhe dhimbje të nyjeve të nofullës.

Trego malokluzionin e hapur me një nofull

Çfarë është Openbite?

Kafshimi i hapur i përparmë është zhvillimi jonormal i harkut dhe nofullës dentare të sipërme dhe të poshtme në drejtim vertikal.Nuk ka kontakt okluzal kur dhëmbët e sipërm dhe të poshtëm janë në okluzion qendror dhe lëvizjen funksionale mandibulare.E thënë thjesht, dhëmbët e sipërm dhe të poshtëm janë të vështirë për të arritur okluzionin ideal në drejtimin vertikal.

Si ndikon?

Si një lloj malokluzioni dentar, kafshimi i hapur anterior jo vetëm që ndikon shumë në estetikë, por ndikon edhe në funksionin e sistemit stomatognatik.

Tregoni malokluzion të thellë mbi kafshimin me një nofull

Çfarë është Deep Overbite?

Mbi kafshimi i referohet mbulimit serioz të dhëmbëve të poshtëm kur dhëmbët e sipërm janë okluzalë.

Si ndikon?

Zakonisht shkaktohet nga gjenet gjenetike, zakonet e dobëta orale ose zhvillimi i tepërt i kockave që mbështesin dhëmbët, gjë që mund të çojë në probleme të mishrave të dhëmbëve ose ulçera, konsumim dhe gërryerje të dhëmbëve të poshtëm, si dhe dhimbje në TMJ.

Trego malokluzionin e dhëmbëve të mbushur me një nofull

Çfarë janë Dhëmbët e Mbushur?

Mund të nevojitet korrigjim i lehtë në rast se dhëmbët nuk mund të mbahen për shkak të hapësirës së pamjaftueshme të harkut dentar.

Si ndikon?

Pa trajtim, grumbullimi i dhëmbëve mund të çojë në grumbullimin e gurëve të dhëmbëve, prishjen e dhëmbëve dhe një rrezik në rritje të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve.

Trego malokluzionin e dhëmbëve të ndarë me një nofull

Çfarë janë Dhëmbët e Hapësirë?

Dhëmbët e hapur shkaktohen nga hapësira e madhe dentare në hark, si rezultat i mikrodoncisë, rritjes jonormale të nofullave, gjeneve gjenetike, mungesës së dhëmbëve dhe/ose zakoneve të këqija të shtytjes së gjuhës.

Si ndikon?

Dhëmbët që mungojnë mund të krijojnë hapësirë ​​shtesë, duke rezultuar në lirimin e dhëmbëve përreth.Për më tepër, për shkak të mungesës së mbrojtjes nga dhëmbët, do të ketë hapësira midis dhëmbëve që çojnë në gingivit, xhep periodontal dhe rritje të rrezikut të sëmundjes periodontale.

Trego malokluzionin e zgjatur me një nofull

Çfarë është Protrusion?

Shprehja e përgjithshme është se dhëmbët dalin jashtë kufijve normalë dhe dhëmbët mund të ekspozohen lehtësisht kur dhëmbët janë okluzalë.

Si ndikon?

Protrusioni Dentar ka një ndikim të madh në jetën e përditshme, jo vetëm në funksionin e përtypjes, por edhe në estetikë.Më tej, zgjatja afatgjatë do të zvogëlojë funksionin hidratues dhe jargëzues të buzëve, dhe çamçakëzi do të ekspozohet ndaj ajrit të thatë që çon në inflamacion dhe polip të mishit të dhëmbëve, më tej, çamçakëzi do të dëmtohet.

Zbulimi i indikacioneve është një nga faktorët kryesorë që vendos nëse trajtimi ortodontik VinciSmile mund të përfundojë me sukses.

×
×
×
×
Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni